Mar 19, 2006, 9:29 PM

Умрели лодки 

  Poetry
620 0 3
(апокалиптично)

Апокалиптично

Отразено настояще.
Водата, пълна със заряд от смисли,
без бъдеще, но с минало еднопосочно…

Умрели лодки плуват -
трупове обезчестени,
лишени от причастие,

подкрепяни повърхностно
от смътни клони
на дървесни вкаменелости.

Измамно нефтено спокойствие,
маскиран ураган.
Те не остават все в зародиш.

Отдолу чакаща безизразно
вика на земните недра
стои митичната намадзу*.

Замахне ли с опашка,
ще се отвори пропаст
и ще анихилира всичко.

Накрая ще остане
само нефт. Без смисъл.

*Бел. авт. - Намадзу - риба сом, която според японска легенда предизвиква земетресения.

© Николина Недялкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??