Съдбата знае кой с кого да срещне.
Живота скъсан майчински тропосва.
Не питай как. Въпросът ти е смешен.
Въпрос - от любопитството износен.
Тя има своя точен миг от дата,
пространството превърнал във надежда.
А пътят, закодиран от съдбата,
не е гланциран лист със два чертежа.
Случайността в момента не участва,
хазартен ход за тебе не планира.
Да не избързаш сам да хвърлиш ласо!
Съдбата твоя точен миг избира.
Когато апогейна неслучайност
докосне твоя ден с вълшебни устни,
излишно е да разгадаваш тайни.
Хвани мига си! И не го изпускай!
13.02.2019
© Мария Панайотова All rights reserved.