Jan 7, 2006, 10:05 AM

Урок по обич 

  Poetry
1252 0 11


Да обичаш значи бавно да градиш                                                           

както мравките своето царство.

Да обичаш значи да пазиш                                                             

както скъперник богатство.

Да обичаш значи да обединяваш

както природата своята мощ.

Да обичаш значи да търпиш

както светлината нощ.

Да обичаш значи да дадеш

както човечния на просяк залък хляб.

Да обичаш значи да крепиш

както вярата немощник слаб.

Да обичаш значи да се надяваш

както безсилния на чудеса.

Да обичаш значи да копнееш

както цветето за светлина.

Да обичаш значи да приемаш

както обречен съдбата.

Да обичаш значи да вярваш

както в приказки вярват децата.

Да обичаш значи да тъжиш

както клоун след представление.

Да обичаш значи да молиш

както корабокрушенец за избавление.

Да обичаш значи да вървиш

както керван през пустиня.

Да обичаш значи да се преклониш

както мирянина пред светиня.

Да обичаш значи да жадуваш

както пустинника капка вода.

Да обичаш значи да цениш

както затворник свобода.

Да обичаш значи да зовеш

както ехото своя създател.

Да обичаш значи да се бориш

както смелия неуморен мечтател.

Да обичаш значи да страдаш

както кроткия Исус.

Да обичаш значи да се помириш

както заровилия томахавката в пръст.

Да обичаш значи да се обречеш

както смирения монах на Бог.

Да обичаш значи да надмогваш

както силния света жесток.

Да обичаш е ръка да подадеш

както само баща я подава!

Да обичаш значи да простиш

както само майка прощава!

 

 

© ДИДИ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много е красиво. Стихът ти успява да проникне в човешката душа и да я стопли с хубави думи. Поздравления.
  • Страхотно е!Наистина много ми хареса!Браво! 6!!!
  • МНого богат и достоен отговор на въпроса: Какво е да очбичаш. Благодаря за хубавите образи, които събуди в мен!
  • Браво!!!
  • просто №1
  • Да обичаш значи да жадуваш

    както пустинника капка вода.

    "Да обичаш значи да цениш

    както затворник свобода."..от няколко дни усилено се опитвам да разбера какво точно е любовта.Да дам точно определение..не мога,но твоето стихотворение ми помогна да си го обясня донякъде!Поздравления!6

  • Невероятно е Диди, просто е страхотно! Ти си си талант, просто изразяваш това, което чувстваш, за това стават силни нещата. Браво 6 от мен и смело на пред!
  • Невероя
  • Невероя
  • МНОГО СИМСЛЕНА ИЗПОВЕ, ИЗПЪЛНЕНА С МЪДРОСТ.
  • Изпълнено с толкова мн смисъл....харесвам 6 с усмивка и сърдечна прегръдка
Random works
: ??:??