Feb 13, 2022, 5:50 PM

Усещане за пролет 

  Poetry » Landscape
310 0 2

Утихна зимата – дали си тръгва?
Зад ъгъла наднича пролетта.
Под стъпките ледът със звън се пука
превръща се във вадичка вода.

 

Небето ту е мрачно, те светлее,
под слънчев лъч проблясва синева,
а Малък Сечко тихичко се смее,
че може пак да завали снегът.

 

Но цъфнаха кокичетата бели
и нежно ги погалваме с очи.
За пролетта чаровна закопнели
събуждат се в душите ни мечти,

 

за слънце и за нежността, която
ще бликне пак във пролетния ден
и ще туптят препълнени сърцата
със топлина дошла за теб и мен…

 

Почакай пролет, че е още зима.
В улиците изтича с трясък тя,
макар студена своя чар си има,
а ти за нас ще си добре дошла!

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??