Feb 11, 2018, 10:14 AM

Усещания 

  Poetry » Other
633 5 12

Посрещнах Невена пред зала зелена,
когато денят си отиваше бавно.
Изчаках да дойде, погледнах я хладно.
Небето намигна – тежат ми проблеми.

Очите ѝ сини блестят до луната,
където поети творения пишат.
Годините наши са станали нишка,
а вятър сурово нахлува в лицата.

По кожата мека се стича елека.
От дланите капе страстта на живота.
Пияните близо ехтят и боботят.
А аз съм решил да потърся човека.

Невена отведе тъгата далеко.
Усмивка разкъса над нас небесата.
Целувка полита. И вкýси сърцата.
А после куплети от нищо изплетох.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??