Jun 15, 2010, 11:30 AM

Усещаш ли мига 

  Poetry
541 0 4

Усещаш ли мига

Във който като бясно куче

Свивам се в юмрук

И казвам че не искам да те виждам вече

И скривам се в дълбоките си мисли

Да редя деня си

И да го пререждам в месеци

Докато изпирам миналото си

И докато изплаквам детството си

 

Защото ти си моята река

И в калните ти брегове

Умират най-красивите мечти

И там се ражда ново време

За да ни научи да обичаме

 

Но е твърде късно понякога

И ние сме твърде заети

И нямаме време да кажем

Какво ни тежи на сърцето

 

Защото сме бедни на чувства

И сме богати пред съседите се

 

Ти кога смяташ да спреш

И кога мислиш да тръгнеш

Кога ще захвърлиш ежедневието си

И ще хванеш за опашката вълнуващото

 

На мен не ми остана време

Сякаш всичко се е свършило

И по-щастлив от всички

Художници, алкохолици и поети

Ми се иска да съм си обратно вкъщи

 

Но знам че няма да е същото

 

Така че като бясно куче

Свивам се в юмрук

И блъскам по стената

Да я заболи поне

Ако не се срути

И да ме почувства

Ако ти не щеш да се научиш

 

5 юни 2010

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Лелеее настръхнах
  • Много,много, много ми хареса... истински стих...
  • Вече ще станат 4 години, откакто те чета, все още не си ми омръзнал. Не знам как го правиш, но ти благодаря!
  • по кожата си усетих всяка една дума.
    благодаря, Декс!
Random works
: ??:??