Усмихни се
Дори и страшно да боли
Или разпъват те
От всичките страни
Огън когато те гори
Усмихни се
Дори в очите да вали
Животът ще се завърти
Дори да ти коват ковчега
В страшен студ
Или пък жега
Усмихни се
За вчера и за днес
За утре и нощес
Когато като лист трепериш
Сили в тебе ще намериш
Усмихни се
За всеки ден за всеки миг
Дори в тебе да напира вик
Ръцете ти до кръв издрани
Тялото ти цялото в рани
Усмихни се
Над всичко издигни се
© Любомир Деничин All rights reserved.