Dec 11, 2021, 4:53 PM  

Усмивка 

  Poetry
246 1 1

— Мамо, какво е
„отровна усмивка“?
— Прикритото, чеденце,
зло е...

 

— Мамо, какво е
„фалшива усмивка“?
— Пак зло е — почти
до преливка...

 

— Мамо, какво е
„сърцата усмивка“?
— С такава дивиш
необята!...

 

— Мамо, какво е

„небесна усмивка“?

— Рождественска или

Възкресна!...

© Стоян Минев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Било и е време , когато усмивката беше Усмивка! Усмих! Идейно и мъдро!
Random works
: ??:??