Зачатък на усмивка -
невероятна красота.
Истинска емоция -
единствена в света.
Бавно тя се дооформя,
разкрасява,
в един момент тъй кратък
без дъх ме тя оставя.
Как искам вечна да е таз' усмивка,
вечен тоз' момент на красота.
О! Как за тебе аз дерзая,
малка, ти, частица от емоция!
Истинска, неопетнена,
кротка и нелицемерна.
© Божидар Лазаров All rights reserved.