Feb 27, 2020, 9:40 AM  

Усмивки - за късмет 

  Poetry » Other
1461 4 10

И носите бетонните си делници,
кафе, цигара, работа, заплата.
А аз съм от щастливите безделници,
с коси от смерч и бури във главата.

 

А котвата, уж символ на надеждата,
закотвени в панелките си сиви,
в очите на съседи се оглеждате,
аз - в локвите усмихнати накриво.

 

А сънищата ваши, несънувани,
рисуват с мен усмивки по стъклата.
и без компас в посоки непланувани,
сред бурите опъваме платната.

 

И не, че съм далече от проблемите,
и плача и копнея, боледувам,
но, искам за късметче да си вземете,
усмивките, които ви рисувам.

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??