И да го усуквам, то е ясно,
зависимостта е налице —
в евтино прозрачно стъкълце
лековерността ми свря натясно.
Пийваш за отскок, по-безопасно,
добродушността ми без мезе,
цокваш пестеливо глътка - две,
търпеливостта ми да не гасне.
Дългото кафе с добавка страстна
гална нежно твоето небце,
ароматността ми си отвзе
и от прозаичност се оттласна.
© Светличка All rights reserved.