Sep 3, 2017, 2:35 PM

Утеха 

  Poetry » Love
457 0 0

Утеха

 

Ето, мила, прибрах се

и днес съм уморен,

прегръдка, целувка, реално си щастие,

щом, мила, си близо до мен.

 

Радвам се с усмивката ти,

на прегръдката на ръцете ти в плен,

на гласът ти звънлив,

чувайки го в този дом всеки ден.

 

Ела да седнем, мила,

да пием по чаша вино,

да си кажем наздраве

и в тиха раздумка, какво е било.

 

Налей от онова червеното,

дето сутрин главата по-малко тежи.

По-малко ли? - сладка измама,

сипи си във чаша и ти.

 

Не е в хляба моята наслада,

не е и виното моята утеха,

само ти, мила, си моя награда,

когато към мене престъпваш полека.

 

Прошепни ми две думи избрани,

две твои красиви слова,

подплати ги нежно в съня ми,

и нека сладко със тях да поспя.

© Димитър Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??