Среща внезапна, нечакана
плахо погали съня...
Сепвам се. Скачам разплакана
и се сбогувам с нощта.
Първите слънчеви ласки
оповестяват нов ден.
Утро, по детски прекрасно,
стъпва на пръсти край мен.
Перли-сълзи се разпръскват
и се стопяват с нощта...
Перли-надежди възкръсват.
Всъщност, дойде Пролетта.
© Бианка Габровска All rights reserved.
Паралелът между "перли-сълзи" и "перли-надежди" е страхотно попадение!
Изобщо, удоволствието от прочита е голямо. Благодаря!