Нощта е минала
и утрото настъпва -
захвърлена бутилка
в стаята лежи...
Машина забръмчи навън,
а пролетта настъпва,
сред кал удавена
и кълбести мъгли.
Събуждам се
с цигарата в устата -
главата тегне,
устните горят...
По масата ми -
пръсната салата
и чаши счупени,
парченца хляб.
Настъпвам вилица
и бавно се обличам.
На прага,
пред квартирата денят,
ме грабва -
бързо се завтичам
във влажното му лоно,
да се потопя.
Минават спомени, а мисълта повтаря,
на миналото свършени дела -
запалвам бавно втората цигара...
Опитвам се с дима да упоя
и да удавя мислите си слепи -
мечти пияни, глупави дела...
На младостта брътвежите нелепи,
отново пълнят моята душа.
А камионът,
плавно ме полюшва.
Колегите бърборят -
суета...
Бутилка водка
шумно се отпушва -
посрещаме пияни, заранта.
И песни носят се,
псувни се сипят -
гърди жадуват
за живот и плам...
Но, вместо радост,
дните нитят,
безмерна скука,
грам,
по грам.
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.