Feb 3, 2012, 6:52 PM

В безкрайната небесна твърд 

  Poetry » East forms
535 1 8

Не падай духом,
даже ако си продал
душата си на дявола,
незримата ù сянка
е все още
притежание на Бога.

*

Цял живот
пресяваш планини от пясък,
за да добиеш късче
никому ненужно злато.

*

Дълбоко впили корени
в безкрайната небесна твърд,
звездите зреят.

*

Ще падне дъжд –
за да измие зъберите
и да освежи дъха
на дуднещия вятър.

*

За радост на суетните върби
реката на годините ми
става все по-пълноводна.

*

Наивнико,
поезията е жена –
красива ли е,
не очаквай
и да ти е вярна.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??