В Джокондата на залеза с отсрочка,
дочуваш пак копитата на дните.
Смаляваш се на малка черна точка,
която те безмилостно връхлитат.
Зад кратера на хоризонта се явяват
вълните тъмни - Бъдещето влачат.
През пяната им То се извисява,
възседнато от хиляди палачи...
© Младен Мисана All rights reserved.