Dec 15, 2010, 10:57 PM

В друго време 

  Poetry » Other
763 0 10

Това ли е, любов, съдбата,

която плащаме до сетни дни?

Това ли е, любов, мечтата,

която в мене ти откри?

                          Н. Стойчев

 

Пред златния олтар поднесох ти сърцето.

Запалих свещ, превърнах те във храм.

И паднах на колене – да се моля – грешна.

Молитвено изричах твойто име – с плам.

И сила за любов от огъня вземах.

 

Тупти сърцето ти сега без жал.

Изгаряш по измислена любов, една...

И скрит зад този адски огън - параван,

забиваш ги кинжал подир кинжал,

забиваш ги със сила някъде по мене.

 

Сърцето ти не спира да тупти,

любов мечтало в друго време.

Огънят душата ми изпепели.

Сърцето си поднесох – вместо дар,

застанала пред този светъл храм...

 

Посветен!

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??