Oct 25, 2016, 12:47 PM  

В душна нощ 

  Poetry
391 1 1

Вятърът 
се маскира на дъжд
и замята ситни камъчета
в стъклата.

 

Уплашени,
те затръшнаха изведнъж
дограмата си.

 

Вятърът,
недоволен 
от резултата,
нахлузи фуражка
от нощните листи
на бряста
и конфискува
бухалката на прибоя.

 

Замириса на дъжд,
замириса на наказателна акция
и тротоарите
набързо се скриха
в дупките под пороя.

 

 

Публикувано във:

"Бунтарите" 2012-01-13

 

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??