Jun 1, 2021, 9:10 AM

В движение 

  Poetry
242 1 6

Светлината се плъзна в тунела на мрака

и издърпа докрай всички спрели мечти.

Лумна музика в изхода без да дочака

да привикнат на изгрева любопитни очи.

 

Затанцува с хармоника весело вятъра,

залюляха се клонки и туптящи треви.

И смеха му тъй топъл от цветята помаха,

всеки слънчев момент този миг приюти.

 

И си тръгна въздишката почерняла от тежест,

щом очите видяха зад тъмни стени.

И мечтите разлистиха своята свежест,

светлината в движение този миг улови.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??