Feb 11, 2008, 11:44 AM

В годината на плъха 

  Poetry » Other
565 0 11

В годината на плъха

Накъде да погледна учудено? Накъде да обърна очи?

Виждам хора и делник отрудени, ято гълъби сиво лети...

На китайския плъх във годината най-модерен е сивият цвят,

а очите ми търсят градината със цветя и искрящ светлопад!

В сивотата на облачно утро нищо ново не ме вдъхнови.

Като мишчица сива и малка скрих се плахо, до по-добри дни.

Дни, в които отново ще вярвам, че се случват добри чудеса,

и момичето в мен ще надмогне уморената сива жена...

 

© Мария Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??