Jun 10, 2019, 8:08 PM

В градчето забравено вече... 

  Poetry » Other
273 2 1

В градчето забравено вече...

 

Сам скитах из тихите улички

в градчето забравено вече,

а само по ризка и босичко

пред мене изкочи човече -

 

със цвят на какао очичките

плашливо се спряха на мене,

ощипах го аз по страничките

от южното слънце кафени.

 

И детска безгрижност засипа ме

със смях и стопи се „враждата”...

Как в своето светло безгрижие

навред си приличат децата!...

 

...За миг, от инстинкта понесена,

настръхна красива креолка,

но разбра и усмихна се весело

с познатата майчина болка...

 

1981.

Едно градче

Край Мисисипи

Луизиана

USA

 

 

 

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Няма да пропусна и тук да те поздравя за интересния стих!
    Чудесен е!
Random works
: ??:??