Jul 16, 2021, 2:11 AM

В харема 

  Poetry » Humour
1032 4 13

- Какво ще кажеш, Гюлбеяз,

  ще бъда ли при него аз?

 

- О, мила моя, Емине...

  Ти забрави! Ще кажа " не " !

 

- Защо говориш тъй, аман!

  Пламтя за нашия султан!

 

- Пламти, горкичка, ти пламти!

  Реда ти мина, ах, прости!

 

- А теб нима ще те повтори!

  За теб врата не ще отвори!

 

- И нищо де! Не вдигам шум!

  Похапвам си сега локум!

 

- И аз желая, но не смея!

  Ще взема да надебелея!

 

- И баклавичката я бива!

  Похапвам сладичко щастлива!

 

- Не мога да те гледам, ах...

  Пред мене виждам сякаш грях!

 

- Я стига хленчи, Емине!

  Шербетче си пийни поне!

 

- Боя се, знаеш, Гюлбеяз!

  Водичка пийвам само аз!

 

- Охоо... халвичка даже има!

  От слънчоглед ми е любима!

 

- Но стига, моля те, аман!

  По- лоша си и от шейтан!

 

- Добре де, все до мен стоиш!

  При другите хич не вървиш!

 

- Аллах свидетел ми е ти,

  другарка си ми отпреди!

 

- Евнухът идва... и оглежда...

  и новичка една отвежда!

 

- Надеждата ми пак угасна!

  Какво, че вън Луна е ясна!

 

- Мечтай си във леглото няма

  и може би и във хамама!

 

- Веднъж да бъдеш с мъж в сарая

  и после нищичко до края!

 

- Съдбата ни била такава...

  Едничко ядене остава!

 

- Я дай тавата с баклавата!

  Шербет подай ми и халвата!

 

- Добре де, ето ги, не крия!

  Пред теб са те, не съм пинтия!

 

- Локума би ли ми подала!

  И от халвата също бяла!

 

- Какво ти става, аркадаш? *

  Не се тъпчи така... яваш... **

 

 

* аркадаш ( тур ) - приятел, приятелка

** яваш ( тур  - полека

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??