Jul 18, 2006, 8:10 PM

В името на мира! 

  Poetry
731 0 8
Неспокойният свят е в монитора.
Войната се случва някъде .
През екраните виждам писъка,
зад екраните ,през екраните.
Ръмжи светът под небе пясъчно,
крещи вятърът бягащ от хаоса.
Залязва слънцето над пустините,
свършва времето ми мониторно.
Утре тръгвам,-
Готов съм за пясъка.
Готов съм да стрелям,
да режа гърла.
Научен съм да се справям със всякакви,-
да убивам, в името на мира!
Те ни казаха:
-Убивайте в името на мира!
Дойде при мен и ми каза:
-Убивай в името на мира!
Мирът се нуждае от кръв!
И всички повтаряхме,
крещяхме клетвата:
-Ще убивам в името на мира!
Мирът се нуждае от смърт!
И всемирът повтори след нас:
-Всичко днес се нуждае от кръв...
Ето, тръгвам!
Марширувам под знамето.
И потръпва пръстта под краката ми!
Аз съм сила,убиец на зло!
Аз съм младият
войн на мира!
Ще ме видиш в монитора!
Само гледай.
Ще чуеш автомата ми кашлящ.
Ще ме видиш под зелената каска.
И ще знаеш,че това е синът ти...
Вече тръгвам!
Довиждане, мамо!
...
И зеленият свят е в монитора.
Войната се случва някъде .
Войната пречупва някого,
зад екраните ,през екраните...
Във екрана - димящи конвои.
Във екрана - зелени войници.
Във екрана ухилени политици,-
в името на мира, убиват...

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много, много силен стих!
  • Много силен ставаш, все по-силен с всеки стих. Браво, Ханк!
  • !!!
    Много са сложни нещата при Войната, Ханк, много...
    ... но агресора е винаги с подсъзнателен страх и вяра в отплатата...
    ...
    Браво за стихът!
  • Благодаря ви!!!Злати,Дани, политиците рядко четат!Пък и защо ли не жалая те да четат нищо от това,което се опитвам да пиша!На тях подобни текстове и думи не им говорят нищо!Хенри
  • Аз просто нямам думи вече за теб!!!
  • Поздравления Хенри!
    БРАВО!
  • Разтърсващо! Как да дадем на политиците да го прочетат?
  • Колко си прав, Ясене.

    Във екрана ухилени политици,-
    в името на мира,теб убиват...

    Дано и някой от тях успее да го прочете.

Random works
: ??:??