Apr 9, 2008, 8:23 AM

В живота е така... 

  Poetry
800 1 1
 

Живееш днес, а утре те няма.

Днес си човек, а утре си бреме.

Това е светът, в който всеки ближе

своите рани.

 

Аз съм тук.

Аз съм малката точка в голямата книга.

И все пак всяка буква е важна,

за да се стине до края.

 

Ти стоиш пред мен и

пушиш, подвластен на своята ярост.

Но чуй ме, в живота е така.

Днес един се смее,

утре друг ще плаче.

Но ти недей да палиш

клечката кибрит, още не.

Почакай щом мрак проникне

във кръвта ти и усетиш онзи студ.

 

Виж, там някой тича.

Гони своята съдба.

Стъпките отекват,

загубва се, изчезва.

 

Днес вървя по пътя свой

и виждам пътен знак.

Накъде ли ще ме отведе?

 

В живота е така.

Живееш днес, а утре те няма.

Днес си човек, а утре си бреме.

© Деница Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Допада ми идеята;>Има хляб/геврек/ в тебе:РРР Браво:>
Random works
: ??:??