Не тъжи, малка моя...
Никой не умира в неделите.
nicol (Магьосница )
*********************************************
На Ели, която остана на 17 години.
В неделя...
Неделя е. Последната.
Бременна със сухи сълзи.
Неми.
Заровила е изтънелите си
къси пръсти
в червените треви -
изстиващи,
привели крехко раменете си
над счупения дъхв детските очи…
Едно недоживяно лято
притича край пътя…
В (к)рая на август приседна.
Завинаги.
© Дора Павлова All rights reserved.
Мамо, всички ти благодарим за това стихотворение!