Dec 24, 2011, 11:50 PM

В Коледната свята нощ 

  Poetry » Other
2765 0 24

Във Коледната тиха, свята нощ,
когато е облякла сняг земята,
огнище нека стопля те с любов,
и Бог да те закриля във делата.

Щом грейне Витлеемската звезда,
и с  обич те сияние обгърне,
рисувай с пръст желаната мечта
върху стъклото и... дано се сбъдне!

Ръце смирено събери в молитва.
Сведи глава и тихо помоли.
Да стане чудо, болката да липсва
и нека Бог...  душите извиси.

Любов да бъде! В тебе и навеки
изчезнат злобата и завистта.
Тя, Коледа, е... приказка за всеки!
Повярвай, в нея стават чудеса!



© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??