May 13, 2007, 2:38 PM

В красива зелена горичка... 

  Poetry
601 0 4

                    В красива зелена горичка
                    живееше малка сърничка.
                    От бистрия ручей пиеше водичка
                    и бе щастлива, макар и самичка.

                    Зелената трева и правеше постеля,
                    а дъждът я къпеше всяка неделя.
                    Пчеличките й носеха прашец,
                    от който мечетата й правеха медец.

                    Топлеха я слънчевите лъчи,
                    а нощем не я оставяха на тъмно мъничките звезди.
                    През зимата, когато валяха малки снежинки
                    тя отиваше в пещерата при другите животинки,
                    където си хапваха сладко от боровинки.

                    В красивата зелена горичка 
                    така си живееше малката сърничка.
                    От бистрия ручей пиеше водичка
                    и бе щастлива, макар и самичка.
            

© Гергана Терзиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??