Вдъхновена...
Уморена...
И претръпнала... и жадна.
На простора ще приседне.
Ще се люшне.
Ще припадне.
И кокичета ще грейнат
под главата натежала.
Тя е първа и последна.
В краткостта на календара.
И под меките й длани
буболечки ще танцуват.
Светлината ще я гали.
С топлина да я събуди.
И в безплътната отмала
от пътеките съновни,
тя отново ще се ражда,
ще добива сили нови...
Пролет. Пролет ще се сбъдне.
Нова пролет послед стара.
Тя е първа и последна.
В краткостта на календара.
© Катя All rights reserved.