Jan 31, 2005, 11:30 AM

В мен 

  Poetry
1146 0 2
Огънят на желанието ме изгаря отвътре.
Искрата на очакването ме кара да блестя.
Искам да викам, да крещя от щастие!
Тръпката ме стиска с лимонени пръсти.
Да, лимонени, като лимон от коктейл.
Помниш ли го? Лимоненозеленото?
Сякаш хиляди дяволи в мен се вселиха!
През прозореца гледам. С часове съм така.
Виждам автомобилите като малки кутийки.
Минава трамвай
и се тресат прозорците ми.
Ирония?
Не! Цяла гротеска.
Всъщност отвътре горя.
На изпотените прозорци с пръст написах: "Обичам те! Д."
Три пъти.
Точно толкова, колкото принцът е губил своята Пепеляшка!

© Далия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Но той все пак я открива! Благодаря ти, Фабиана!
  • На Пепеляшка 6 )) Озарена от обичта, която носи в себе си и малко тъжна заради принца, който се е залутал някъде. )
Random works
: ??:??