Jun 24, 2011, 10:13 PM

В морето на живота 

  Poetry » Other
562 0 3

 

 

Родени сме във бедност, в нищета растяхме,

ала кипяхме от енергия и младост.

Животът беше труден, ний с весла гребяхме

и порехме вълните в безгрижие и радост.

 

Годините текат - не знаехме умора

и като мравките събирахме за зима.

Гнезда си свихме нависоко и в простора

летях със горд орел, с орлица ти любима...

 

Но времето жестоко пътя ни скъсява,

морето  към дълбокото ни бе понесло.

Връхлитат бури - кой как може се спасява...

И корабите ни, и всичко бе отнесло...

 

Тогаз се вкопчихме - поне да бъдем двама,

доплували едвам, отчаяни матроси...

Животът е една илюзия голяма

и, всъщност, всеки сам си тежко кръста носи.

 

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??