В тъмнината на нощта
страховете ни са единствените пътници по влаковете,
греховете ни се крият в прашните ъгли,
със скърцащ звук прокрадват се към нас
и вината с хладни пръсти обгръща ни.
В минутите след полунощ
само блудниците с мръсна и ранена плът кръстосват улиците,
търсят утеха за грешните си страдащи сърца
и влачат надрани стъпала по студения влажен асфалт.
Тук – в края на града,
само кварталните кръчми пръскат жълта болна светлина,
там пияни окаяници разпиляват своите жалки истории,
а надеждата за прошка и покой бавно се дави в алкохол.
Ето я и часовниковата кула,
дето стрелката отброява дните на забвението
и тракащ проглушителен звук придружава
последните трепети на нечие влюбено сърце,
То спира и всякаква надежда умира.
Това е градът на отчаянието.
Мрак и мъгла ще го обвият, безпощадно ще го стискат.
Надеждата и щастието с пълни куфари ще отпътуват.
В тъмнината на нощта
страховете ни ще бъдат единствените пътници по влаковете.
© Снежана Петрова All rights reserved.