Jul 7, 2018, 3:44 PM

В мъглявините 

  Poetry
248 0 1

В МЪГЛЯВИНИТЕ

 

Търси ме там – горе – в мъглявините,
все по-далеч от „слънца, луни и звезди“.
Без път от камък, на камък прелитам,
но не загубих смисъла на своите мечти.

 

Свивам се далечна, непозната в тъмата.
С очила за нощно виждане гледам света.
До предела краен изострям сетивата,
за да намеря мащехата си и майка Земя.

 

Не ми харесват бурите, разразили се долу.
Загубили пътя си мравките се вкупчват,
после се втурват без посока боси и голи,
сделка за оцеляване с Дявола сключват.

 

С кърви се оплискват цветя разцъфтели.
Следите се точат в планински снегове.
Горите разлистени клони зелени са свели,
скриват ги в полите на долини и лесове.

 

Но в този век техничен няма скришно.
Самият Дявол безсърдечно ги предава.
Да редя последствията тежки, е излишно...
Какво ли значи някаква си сива плява...?

 

И мен ще намериш всред мъглявините.
Ще се предам. Какво друго ми остава?
Но вече ще съм изпратила стиховете...
Те път към Бога показват и с лъч го осветяват.

 

07 07 2016

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??