Jun 1, 2019, 12:00 AM

В небесен храм 

  Poetry
339 0 2

Заслужих вече своя хляб -

през дните си не бях и слаб.

Макар житейската вълнá,

че зидаше пред мен стена.

 

Но аз бленувам своя Рай

и го сънувам до безкрай.

Вървя със клонка от върба -

това е моята съдба.

 

Изминах път и кръстопът

със болката от самосъд.

Поезията- моят Бог,

е моят земен съдник строг.

 

А моят Бог- без Сатана,

стои на моята страна.

Защото аз от него знам,

че там ще съм в небесен храм.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??