Mar 26, 2018, 9:54 PM

В очакване! 

  Poetry
244 0 3

В очакване на дъжд!
------------------------
Там някъде, в пустинята на Самотата,
изпила жадно и последните сълзи,
очаква ме да се завърна Мама!

 

В обрулени в стихията на вятъра,
покрити с бръчките на времето черти
чета истории за обичта към мен.

 

В ръцете ѝ – цветя в очакване повехнали
да ме прегърнат пак, след дългия ми път
ще се събуди над пустинята дъждът...

 

Сълзите и, във шепите събрани
със вкус на сладост и горчивина, тъга
ще ги предам на моите деца!

 

Разбирам – скъпоценност е голяма
прегръдка майчина
и майчина сълза!

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??