Feb 23, 2008, 9:00 AM

В очите ти има скали кехлибарени 

  Poetry
874 0 17

Във очите ти има

скали кехлибарени -
разтопено е слънцето в тях.

Сред скалите

зениците черни какво са?
На белладона зърна!

Затова,

ако някой в очите ти гледа,
става покорен и плах.

Бях и несигурен,

и неспокоен,
докато гледах и аз.

Но, както често

в опасни минути,
своята смелост събрах
и не отстъпих, а продължавах
храбро да гледам във тях!

Като над пропаст

бездънна надвесен,
в която потокът шуми,
аз се приведох над теб и целунах
твоите топли очи!

Странно -

колко малко е трябвало -
само целувка една,
за да стане жената-магьосница,
просто любима жена!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??