Магическото древно огледало,
обсебен дух, крещяща маска,
класическото погребално покривало,
ужасен сън или пък ласка.
Магическото древно огледало,
размита разтреперана гримаса,
от удари и храчки оцеляло,
проглежда през войнишка каска.
Магическото древно огледало
с очи от хиляди парчета,
с усмивка ведро засияло,
докосва устни в целувка слети.
Магическото древно огледало
с усмивка нежна се оглежда,
прекрасно голо тяло
в порив страстен се навежда.
В магическото древно огледало
светът минава, лъч през лупа,
любовта във стая бяла
умира, разтреперана от упор.
© Димитър Станчев All rights reserved.
поздрав в утрото Димитър!