May 29, 2011, 11:49 PM

В онази празна от зазоряване земя... 

  Poetry » White poetry
627 0 2

В онази празна от зазоряване земя,
където сенки колене подвиват -
и слизат в преизподнята на мисълта,
където птиците не
кацат...
върху клоните - графично-вцепенени:
там само саламандрите на пост стоят,
на миля един от друг
и не помръдват с дни във мокрия копнеж...
там те изгубих, по безшумната пътека,
постлана с мъха на самотата.

Но ти не вярвай на картината,
зад рамката е скрито всичко,
което някога си искал.

© Лилия Ресенска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??