Едни от нас са за това,
а другите пък са напротив,
но от хапливите слова
разбрах, че спорят идиоти!
Защо сме вечно разделени,
и все прескачаме "плета",
и разярени със остена,
във прав път вкарваме света.
А истината е една
и тя на всички се кикоти:
щом няма мир в една страна,
там щастието не работи!
И крамолите в обществото,
препречват пътя на Доброто
и щом със злоба се делим,
към Хубавото не вървим!
11.04.2014г. София
© Христо Славов All rights reserved.