Nov 16, 2023, 7:36 PM

В продължения 

  Poetry » Landscape
92 0 0

В продължения
 

Къде е любовта, светът и ние,
къде се крие целият живот -
все въпроси търсим, да открием
смисъл, с вяра дните ни да продължат!

 

Любовта навярно е в прегръдка,
в мила дума, неподправен жест,
навярно тя, ни събира и разлъчва
в живота и умът не решава този тест!

 

Любовта е някъде в сърцето,
което се отваря от птича песен - 
няколко трошици на перваза
и гълъб в полета си да е лесен!

 

В утрените напоени с дъхъв чай
и чувството, че нейде си потребен,
мърка котаракът събудил своя рай
от обичта, и лапички протяга да я вземе!

 

И вместо да препускам в обороти
по правилата на стари задължения,
дишам любов на моликули кротко
и правя супа за душата в продължения...

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??