Nov 16, 2011, 12:19 PM

В прозореца, приличен на решетка 

  Poetry » Other
636 0 2

В прозореца, приличен на решетка,

процежда лъч – измамна светлина.

Нощта е вещица – за чужда сметка.

Пропуска  някаква мъждива топлина.

 

В прозореца, измамно отразена,

притихнала в прегръдка черна,

Луната бледолика не... заспа.

По-тъмно и от рог...

 

И в миг из тишината сляпа

една звездица мигом затрепери -

току се олюля,  дали заплака?!

Притихна, паднала във  твоята ръка.

 

Не я захвърляй – тя е... тишината.

Тя – гласът на тъмната, невежа суета –

единствен спомен от последното  ти лято -

не я захвърляй, тя ти е... съдба.

 

В прозореца, приличен на решетка,

оглежда се Луната бледолика.

Не я ли чуваш?!  Твойто име вика,

напук, за да разбие мрака...

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??