Jul 27, 2012, 6:04 PM

В разкошна мизерия 

  Poetry » Humour
506 0 1

В разкошна мизерия тънем си тихо.

Хляб като няма – ще хапваме стихове.

 

Тока ще плащаме лесно - с  поеми.

(Да се надяваме НЕК да ги вземе.)

 

А пък за парното сметки от лани

точно са равни на сто епиграми.

 

С първа глава от два-три романа

в БИЛА ще купим двайсет салама.

 

За някоя ода ей тъй ще получим

дрешка от МОЛА с марката ГУЧИ.

 

Щом сме на път пък, вместо винетки,

на КАТ ще предложим пет-шест сонетки.

 

Не се оплаквайте, мили поети,

„на килограм и метър” вече творете.

 

Пишете, бързайте и богатейте!

В разкошна мизерия светло живейте.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??