Jan 20, 2011, 7:32 PM

В страшната нощ на деня 

  Poetry » Civilian
527 0 1

Ще мога ли,

сега –

в огромната, страшна нощ на деня

на забравата

да подтисна тревогата?

Необяснимата тревога на кръвта?

Да не пиша

скръбни думи, редове, стихове –

онемял?

 

И как да заглуша

онова,

което ме покъртва

цял

и горестно зове?

Без него всичко е излишно.

Мъртво е.

 

Пред тебе коленича нощем,

Господи –

за прошка!

 

 

Иван Бързаков

 

 

© Иван Бързаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??