Jan 26, 2008, 4:43 PM

В сърцето на една стара грешница 

  Poetry » Erotic
1193 0 2

В сърцето на една стара грешница

 

Във сърцето ми гнездо са свили спомени

за любови, музика, лета

през годините като листа отронени

върху пътя, водещ към смъртта.

 

И всяка бръчица е тайно издълбана

летопис на прежни часове,

на прага спрели със примамлива покана -

пиршество от нови грехове.

 

Прегръдки нечии сънуват още, зная,

миналото ми с горчив копнеж,

витае в нечия самотна, тиха стая,

призрак с моя лик, измамно свеж.

 

Ни за миг не сещам глухо съжаление,

че подобно скитница живях,

за душата си не моля днес спасение -

аз отдавна друг край си избрах.

 

На разкаяние не се надига вопъл,

по повеля собствена вървях,

за да се приютявам жадна в храма топъл

на съблазън, свобода и смях.

 

Печална, старостта от него ме прокуди,

прекърши танца на порока,

от сън недосънуван сякаш ме събуди,

страстта продаде като стока.

 

Ала кой ще ми отнеме изживяното?

Аз още в него съществувам.

И във всеки тон, изтръгнат от пианото,

предишен чувствен зов дочувам.

 

Всички сенки, отразени в огледалото,

добиват образи тъй зрими,

спират времето и връщат ме в началото

на нощи с трепетни любими.

 

Във сърцето ми гнездо са свили спомени

за любови, музика, лета

през годините като листа отронени

върху пътя, водещ към смъртта...

 

 

 

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Може би наистина, това е в сърцето на една стара грешница. Сутринта го прочетох, после погледнах годините ти, оставих да го прочета пак, защото ме впечетли. Доста мъдро!
    Поздрав за идеята в стиха ти!
  • Тъжно стихче,но написано хубаво!
Random works
: ??:??