Apr 11, 2023, 7:48 AM

В съюз покварен с любовта 

  Poetry » Love
219 3 2

 

 

Вкусът ти вече избледнява, 

ароматът ти - почти недоловим 

на пътеката сама оставам 

споменът се стеле като дим

Имагинерна сбирка от картини,

рисуващи далечни времена,

и образи размазано красиви

щастливо обикалящи света

следата вече е затрита,

заключена под тежък катинар,

а ти дори не се опита

да смъкнеш тежкия товар.

На произвола на съдбата повери

крехки чувства и надежди детски

днес дори обратно да вървим, 

не ще ги срещнем вече!

 

Запази ми

Мъничко зрънце илюзия,

сътворена

да помилва младостта,

и наивно тичащи фантазии

в съюз покварен с любовта! 

 

Но залезът догаря в тишината

приспива споменът горчив

ще се пробуди пак в зората

прекрасен, неизбежен и фалшив!

© Весела Маркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??