Jan 17, 2011, 1:33 AM

В такава нощ 

  Poetry
964 0 13



Загърнат в плащ на зимна нощ,

севернякът

песента си пак подхвана,

а от очите на безмълвните звезди

сълзици оживели полетяха.

Вятърът ги води в зимен танц,

подмамва ги с дъха си,

сияещи в пируети ги завърта,

но спира,

внезапно се обръща

и самотни вледенени ги оставя.

А те, снишавайки се,

с почукване рисуват по прозорците

замръзнали мечти.

 

В такава нощ,

прошепни ме с кехлибарен глас

тихо,

много тихо,

да чуя само аз.

 

 

 

 

 

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??