May 8, 2007, 4:03 PM

В тихата безлунна нощ 

  Poetry
575 0 3
В тихата безлунна нощ,
всичко люби и се смее.
След безлунна тиха нощ -
и Луната дебелее!

Тази дивна нощ на май!
Ако тази нощ проспиме,
никога, до своя край,
няма да си го простиме!

Затова ела, ела -
под цъфтежа на звездите,
да послушаме в нощта
как растат, растат тревите!

Сини макове цъфтят,
ален вятър ги вълнува.
Всичко ще скоси смъртта,
но животът тържествува -

че във тази тиха нощ
всичко люби и се смее!
След безлунна топла нощ
и Луната дебелее!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Сини макове цъфтят,
    ален вятър ги вълнува.
    Всичко ще скоси смъртта,
    но животът тържествува -"
    Браво Ангар!
    Нека животът тържествува!
  • Ех, че хубав стих!
    Поздрави!
  • По детски нежен стих!
    Поздрави!
Random works
: ??:??