Feb 14, 2012, 10:12 AM

Валентинска алтернатива 

  Poetry » Humour
698 0 4

Залюбило прасе комшийска свинкя,
погрухваща в съседната градинка.
Сърцето му в обич запламтяло,
а то, прасето, цяло залиняло.

Бай Трифон, шефът му, го бил нарочил,
(и даже вече ножовете бил наточил)
за зарезанско жертвоприношение,
или - по нашему - за свинско погребение.

И тука вече се заформя драмата,
свалило си било прасето килограмите!
Не ставало за блажене пред пости.
Какво прасе, то само кожа – кости?!

-------------

Така че днес, на 14-и февруари,
такъв е изборът, другарки и другари:
или да бъдем влюбени прасета,
или към виното препечени мезета.

 

© Антон Донев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??