Jan 31, 2012, 9:56 AM

Вчера, днес, както обикновено 

  Poetry » Other
781 0 4

Тъмно ми е. Отвътре, отвън.
Студът ме лишава
от право на избор.
Следи и сенки крият съблазън,
унищожават настоящето,
връщат ме назад.
Повтарям, изкрещявам
думите "искам те",
"обичам те", понякога
те са коварни, но хидратират
клетките ми, удължават
еуфорията на страстта
и интригата. После се чудя
защо предателство и
меланхолия надничат,
прехвърчат от ключалки,
цигулки и огледала.
Безкрили, неясни жестове,
реверанси обикалят
в съскащата нощ. Дръзка
и радиоактивна е душата ми,
изпуска лъчите си
по един фантастичен,
силно въздействащ начин.
Тъмно ми е. Когато се
превърна в безпогрешна
и стъпя на земя,
ще ми стане светло.
Но тези сенки няма да ме
оставят на мира,
преследват ме и ронят
безполезни въздишки.
Луната се смее.
Котките са щастливи.

© Светла All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тома, конкретно определение, дефиниция за това - нямам,
    може би все пак се определя по един фантастичен начин,
    може би твърде нелогичен.
  • Загадъчна и тъмна... или Светла...
    ... като котките...
    Поздрави и от мен!

  • Прекрасно!!!
  • "Дръзка
    и радиоактивна е душата ми,
    изпуска лъчите си
    по един фантастичен,
    силно въздействащ начин."

    -> Хм, как се определя това? Не от този текст, надявам се?
Random works
: ??:??