Кадифена нощ, а аз горя,
мое съкровено вдъхновение.
Звезден куп, а аз не спя,
мое скъпоценно вдъхновение.
Лунни мрежи аз плета,
с теб искрящо вдъхновение,
с тях изплитам стихове
и свещено вдъхновение.
Изгрев, пурпур по света,
мое светло вдъхновение,
огън, пламнал в утринта,
и любов, и оживление.
© Ангел Филипов All rights reserved.