Apr 27, 2008, 10:23 AM

Великден 

  Poetry » Other
638 0 2

Тържествено бият камбани,

ела, сякаш някой ни кани,

излез, посрещни този ден,

погледни, навън е Великден!

 

Навън е ден необикновен,

ден, в който Бог е възкресен,

радостни лица около мен,

ах, как искам да е така всеки ден.

 

Нали Бог за нас умря,

за да има радост, не спря

да показва милостта

и раздава любовта.

 

Понесъл на света греха,

като паднала роза в праха,

оплют и бит победи смъртта,

прости ни и възкръсна за света!

 

Протяга Той прободени ръце,

защото ни обича от сърце,

дава мир на нашите души,

подсилва вярата ни.

 

Благослови ни, Боже, в този ден,

обсипан с цветя Великден,

вярата като огън в нас да гори

и да ни прави по-добри.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??